Winkelen in Keulen (2024)

Ik ken maar weinig steden waar winkelen zo gemakkelijk en leuk is, je auto parkeer je praktisch in het centrum en in verhouding tot vele grote Nederlandse steden is parkeren in Keulen ook nog betaalbaar. Wat het winkelen in Keulen ook leuk maakt, is het grote aanbod aan winkels. Natuurlijk tref je er de bekende merken aan, maar ook nog echte bijzondere boetieks met net even wat andere kleding dan anders.

Winkelen in Keulen

Winkelen in Keulen

In Keulen vind je diverse leuke winkelstraten, vaak tref je hier de bekende merken aan, zowel internationaal, maar ook nog typische Duitse merken. Van de internationale merken tref je natuurlijk ook veel winkels aan die je ook kent uit de Nederlandse winkelstraten, maar ik was toch best verrast dat de vestigingen in Keulen soms een ander assortiment voeren. C & A voert bijvoorbeeld in Duitsland een uitgebreide collectie avondmode en rond oktober kun je in Keulen niet om de typische klederdracht heen vanwege het Oktoberfest.

Winkelen in Keulen tijdens de uitverkoop

Direct na decembermaanden kun je in Keulen natuurlijk je hart ophalen aan alle carnavalskleding die overal wordt aangeboden. Keulen en Carnaval zijn namelijk onafscheidelijk van elkaar. Maar laten we vooral de uitverkoop niet vergeten, wil je goedkoop een nieuwe outfit bij elkaar winkelen, bezoek Keulen dan in de week na kerst en nieuwjaar.

Zoek je iets exclusiefs of iets bijzonders, dan zijn de smalle zijstraatjes van de winkelstraten een aanrader, daar vindt je vaak leuke boetieks met net een andere collectie. Dat maakt het winkelen in Keulen zo leuk.

De Hohe Straße

De Hohe Straße vormt samen met de Schildergasse het centrum van de detailhandel in Keulen, beide straten zijn voetgangersgebied en je treft er dan ook geen auto’s aan.  De Hohe strasse begint eigenlijk al vanaf de Dom van Keulen, en loopt door tot iets voorbij de Schildergasse.  Aan de Hohe strasse vindt je vooral internationale modemerken zoals Zara, H & M, Esprit, en zo kan ik nog wel even doorgaan met opnoemen van bekende merken.

In de zijstraatjes van de Hohe strasse vindt je verrassend leuke winkeltjes en cafeetjes. Omdat deze nogal vaak wisselen is het niet mogelijk om deze specifiek te vermelden op deze pagina.

De Schildergasse

Winkelen in Keulen

Zoals gezegd kruist deze straat met de Hohe Straße, het wordt hier ook gelijk een stuk breder, en dat geeft vooral op een drukke zaterdag voldoende lucht. Om het hoekje van de Schildergasse vind je een Apple-store (daar moet ik als Apple-freak altijd even naar binnen) Kijk ook even naar het prachtige gebouw. Achter dat gebouw vindt je grootste Galeria Kaufhof van Keulen, altijd leuk om even door heen te lopen. Trek hier gerust wat tijd voor uit want dit warenhuis is echt groot. In de kelder vindt je een soort supermarkt voor bijzondere levensmiddelen, producten die je niet snel ziet in de normale supermarkt.

De Schildergasse is de drukste winkelstraat van Duitsland, op de drukste dag in 2019 passeerde bijna 15.000 voetganger per uur de straat.

Winkelen in Keulen bij de grootste Peek en Cloppenburg

De Schildergasse heeft een paar opvallende bouwwerken. Peek & Cloppenburg kennen we ook in Nederland, maar dit gebouw is bijzonder. De ronde glas façade fonkelt als een fijn geslepen diamant in de zon, de reflecties van de naastgelegen gebouwen zijn bijzonder te noemen.  Maar ook van binnen is het een architectonisch hoogstandje. Ook al kom je niet om te winkelen dit gebouw moet je gewoon even gezien hebben.

Kom je er trouwens wel om te winkelen vergeet dan de tijd niet in dit megalomane modewarenhuis. Ik schrijf “Service” hier met een hoofdletter want het personeel probeert je echt oprecht en eerlijk te helpen. Een aanrader dus. Voor de heren die het wachten beu zijn is er een heus Woyton Café op de 1e verdieping. Naast koffie hebben ze natuurlijk ook Kölsch.

Winkelcentra in Keulen

Ideaal voor zo’n regenachtige dag zijn de overdekte winkelpassages en winkelcentra in Keulen, vooral aan de Breite Straße vindt je veel van dit soort winkelcentra.  De WDR Arkaden is zo’n winkelcentrum. Veel winkels voor producten die je dagelijks wel gebruikt en vaak betaalbare restaurants of cafés om te lunchen.  Ook de Opern Passage ligt aan de Breitte Straße en kent een diversiteit aan winkels, waaronder een ReWe supermarkt.

Vergeet je Milieusticker niet

Ga je trouwens met je auto naar Keulen dan heb je voor de binnenstad een Milieuvignet of een zogenaamde Milieusticker nodig. Deze Kun je tegenwoordig snel en praktisch online kopen en heb je op werkdagen vaak al binnen 24 uur in huis.

Bijzondere winkels in Keulen

Globbetrotter buitensportwinkel keulen

Ben je een buitensporter of wandelaar, of misschien wel een bergklimmer, Dan mag je de Globetrotter vesting in Keulen niet missen. Op Richmodstraße 10 vindt je 7000 vierkante meter buitensportplezier. “eat your heart out” hier hebben ze alles en het leukste is dat je sommige producten ook kunt testen. Zo is er een mini kano-vijver en een speciale kamer waarin je kunt testen of je nieuwe winterjas warm genoeg is. In deze kamer brengt men de temperatuur tot tientallen graden onder nul en maak je mee hoe de noordpool in het echt voelt.

Manfactum is ook iets wat ik nog niet eerder heb gezien, het is een winkelketen waar ze voornamelijk producten verkopen van vroeger die we eigenlijk al zijn vergeten in het digitale tijdperk, maar nog buitengewoon handig kunnen zijn.  Ik kan me hier altijd wel vermaken en in Keulen vindt je deze winkel in het Disch-Haus en dat ligt aan de Brückenstraße 23 (in de buurt van de Opern/Schauspielhaus)

Hotels in de binnenstad

Winkelen in Keulen is vooral leuk als je weet dat je ’s avonds niet naar huis hoeft te rijden, gewoon alles van je af kunt gooien en lekker een afzakkertje kunt halen aan de hotelbar. In het centrum van Keulen vindt je dan ook diverse hotels. Onze favoriet is het Pullman hotel, dit ligt vlak bij de Breitestraße. Een goedkoper alternatief is Motel One (locatie: Waidmarkt) hier heb je vaak een tweepersoons kamer voor 90 euro excl. ontbijt.

De hotels in de omgeving van de Dom zijn ook een goede plek voor de start en het einde van een winkelmarathon door Keulen. Een goed overzicht met fijne hotels in de binnenstad van Keulen vind je op onze pagina over overnachten in Keulen.

Parkeren in de binnenstad

Kom je met de auto naar Keulen dan heb je uiteindelijk een parkeerplaats nodig, geen probleem want rondom het winkelgebied zijn diverse grote parkeergarages te vinden, en de tarieven vallen echt mee in vergelijking met een Nederlandse stad.

Op onze parkeren in Keulen pagina vind je meer informatie.

Openingstijden winkels Keulen

De meeste winkels in Keulen zijn van maandag tot zaterdag geopend van 10.00 tot 18.00 De grotere warenhuizen en modewinkels blijven iedere dag tot 20.00 open voor al je winkelplezier. Vier keer per jaar is er in het centrum van Keulen een Koopzondag.

Een actueel overzicht van de koopzondagen in Keulen.

Update 5 januari 2024

1 gedachte over “Winkelen in Keulen (2024)”

Reacties zijn gesloten.