Winkelen in de Schildergasse

Winkelen in Keulen is een leuke besteding tijdens een weekeind met vriendinnen of met het gezin. Maar waar ga je dan naar toe? Naast de Hohe strasse is andere belangrijke winkelstraat in Keulen, de Schildergasse. Op deze pagina neem ik je mee winkelen in de Schildergasse. Je leest alles over de leukste winkels en hoe je er precies komt. Ik geef je tips om te parkeren en mogelijk maak je een lang weekeind van een winkeltripje in Keulen.

Winkelen in de Schildergasse is winkelen in de modestraat van Keulen

Iedere grote stad in Europa heeft een belangrijke winkelstraat waar je terecht kunt voor de allerlaatste mode. In Keulen is dat de Schildergasse. In tegenstelling tot de Hohe Strasse is deze winkelstraat lekker breed. Je loopt elkaar op een drukke zaterdag niet voor de voeten, ondanks dat dit de drukste winkelstraat van Keulen is.

Winkelen in de Schildergasse in Keulen

De Schildergasse is de modestraat, je komt hier echt iedere winkel van de bekende fashion labels tegen. Zoals Zara, C&A (met een megacollectie betaalbare avondkleding) de H&M en het vooraanstaande Peek & Cloppenburg in één van de opvallendste winkelpanden in de Schildergasse. Iedereen die gaat winkelen in de Schildergasse in Keulen moet minstens even hier binnen kijken. De prachtige bolvormige glazen gevel kent meerdere verdiepingen met fashion, van young tot degelijk, van casual tot superzakelijk. En van je huiskamersmoking tot galakleding. Als het hier niet in de rekken hangt dan is het er gewoon niet.

Verder kom je tijdens het winkelen in de Schildergasse ook tientallen schoenenwinkels, juweliers in alle prijsklassen en natuurlijk het grote warenhuis van Galeria Kaufhof. Hier kun je over meerdere verdiepingen eigenlijk alles kopen.

Grote Apple winkel

Vlakbij de Galeria Kaufhof vind je ook de grootste Apple Store van Noord Rhijn Westfalen. Hier kun je je vergapen aan alle nieuwste speeltjes van Apple. Besluit je om hier een MacBook te kopen let dan goed op je toetsenbord. De Duitsers gebruiken namelijk een totaal andere lay-out (Azerty in plaats van Qwerty) De Apple producten zijn trouwens niet of niet noemenswaardig voordelig vergeleken met de Nederlandse winkels.

Winkelen in de Schildergasse in Keulen

De zijstraatjes van de Schildergasse

Omdat je aan de Schildergasse eigenlijk alleen maar de grote fastfood-reuzen tegenkomt zoals Mc Donalds, Five Guys (yes, twee vestigingen op nog geen 500 meter van elkaar) Kun je voor een leuk restaurant of een cafeetje beter de zijstraten induiken. Daar kun je trouwens ook de wat kleinere boetieks vinden met wat andere fashion dan de mainstream mode van de grote winkelketens. Het is zeker de moeite waard om even snel zo’n zijstraatje in te lopen.

Geschiedenis van de Schildergasse

De Schildergasse is één van de oudste straten van Keulen. Volgens de geschiedenisboekjes is de straat zeker meer dan 2000 jaar oud en vormde de straat vroeger één van de hoofdwegen door Keulen. De Naam is afgeleid van het Duitse woord Schild. Vroeger werden in de Schildergasse namelijk de ridders hier voorzien van hun wapens en dus ook hun beschermde schild. Tussen alle moderne winkels zijn ook nog een paar prachtige monumenten te vinden. Deze vallen direct op en hebben diverse oorlogen overleefd. Nu in de 21ste eeuw is het winkelen in de Schildergasse.

Parkeren in de buurt van de Schildergasse

Ga je een dagje winkelen in Keulen dan is het handig om je auto in de buurt te parkeren van de Scihldergasse. Laat je partner dan de tassen vol met de aankopen naar de auto brengen. Dat scheelt veel gesleep.

Je kunt op de stadsring van Keulen het systeem volgen naar een vrije parkeerplaats of parkeergarage. Je kunt op de digitale borden zien hoeveel plekken er nog vrij zijn. Het heeft trouwens weinig zin om een parkeerplaats te bezoeken waar minder dan 10 plekken vrij zijn. Deze zijn vaak zo smal of bezet door bestuurders die niet kunnen parkeren en graag twee plekken in beslag nemen.

De parkeertarieven in Keulen zijn nog betaalbaar en liggen gemiddeld tussen de € 2,50 a 3,50 per uur. Pas op! Want enkele parkeergarages zoals de parkeergarage van Galeria Kaufhof is, maar tot 20:30 geopend. Kom je later bij de garage aan, betaal je 25 euro extra. Een enkele parkeergarage in Keulen heeft nog geen pin. Je moet dan met munten of papiergeld betalen. Zorg dus dat je cash geld op zak hebt.

Vergeet je Milieusticker niet

Ga je trouwens met je auto naar Keulen dan heb je voor de binnenstad een Milieuvignet of een zogenaamde Milieusticker nodig. Deze Kun je tegenwoordig snel en praktisch online kopen en heb je op werkdagen vaak al binnen 24 uur in huis.

Overnachten in de binnenstad van Keulen

Dat winkelen en slenteren in Keulen maakt de benen moe en om na zo’n gezellige dag shoppen gelijk weer naar huis te rijden is best een opgave. Combineer een dagje winkelen in de Schildergasse met een lang weekeind in Keulen. Boek gewoon één van de leuke hotels in de binnenstad. Deze zijn vooral doordeweeks heel prettig geprijsd en je kunt na een dagje winkelen ook nog even nagenieten met een lekker wijntje of een glas Kölsch, het typische bier uit Keulen. Op onze hotel pagina hebben we een paar leuke aanraders voor je beschreven.