Winkelen in de Hohe Strasse

Bezoek je binnenkort Keulen en ben je van plan om te gaan winkelen? Dan kun je eigenlijk niet om de Hohe Strasse. Dit is namelijk de belangrijkste straat om te winkelen in Keulen. De Hohe Strasse vormt namelijk samen met de Schildergasse het commerciële centrum van Keulen. Niet voor niets voeren deze twee straten Al jaren in de top 10 van best bezocht winkelstraten van Duitsland. Keulen is samen met Düsseldorf de enige stad met twee plekken in deze top 10 die jaarlijks wordt samengesteld door het retail instituut.

Genoeg over cijfers en feiten. We gaan virtueel winkelen in de Hohe Strasse. Ik vertel je in dit artikel namelijk alles over de leukste winkels en natuurlijk handige tips om te winkelen in Keulen.

Winkelen in de Hohe Strasse in Keulen

Winkelen in de Hohe Strasse in Keulen

Voor een winkelstraat is de Hohe Strasse relatief smal. Van gevel tot gevel is de straat namelijk maar 8 meter breed. Dat maakt de straat op een drukke zaterdag of tijdens een koopzondag soms wat benauwend en het voelt dan al snel vol aan. De straat is bijna 700 meter lang. We beginnen dit artikel gelijk bij het begin en dat is op de Wallrafplatz praktisch naast de beroemde dom van Keulen. Hier begint ook de voetgangerszone, dus geen auto’s die je voor je sokken rijden. Het bevoorraden van de winkels gebeurt vooral in de vroege ochtend of in de avonduren.

Op de kruising met de Hohe Strasse en het Wallfrafplatz vind je gelijk al de eerste luxe winkel. Hier kun je namelijk al gelijk terecht bij het exclusieve modemerk Michael Kors en mocht je al trek hebben gekregen dan kun je hier ook alvast een burger eten bij het immens populaire restaurant van “Five Guys”.

Veel bekende ketens en labels in de Hohe strasse

Het winkelen in de Hohe Strasse is vooral een shoppingtrip langs de bekende winkels. Je treft er onder andere een grote Mediamarkt aan, tientallen sportwinkels en natuurlijk Esprit, Jack & Jones en de H&M. Voor een nederlands tintje kun je natuurlijk ook even het assortiment bekijken bij de Duitse versie van de HEMA. De HEMA is in Keulen erg populair.

Halverwege de Hohe Strasse is ook een grote LEGO store. Een leuke winkel voor de liefhebbers van de kleine bouwsteentjes. Let wel op het kan hier in het weekeind behoorlijk druk zijn. Heb je nog niet genoeg elektronica winkels gezien dan kun je waar de Hohe Strasse afbuigt naar de Schilgergasse nog even bij de Saturn naar binnen. Dit zusje van mediamarkt heeft een wat kleiner aanbod, maar is naar mijn persoonlijke mening net even wat vriendelijker en behulpzamer.

De winkels worden natuurlijk afgewisseld met tientallen restaurants. Voornamelijk de bekende fastfoodrestaurants zoals McDonalds en een paar typische Duitse bakkerijen waar je even kunt relaxen met een goede kop, koffie of thee en een groot stuk taart. Wie niet zonder zijn Nederlandse snack kan moet aan het einde van de Hohe Strasse zijn, daar kun je namelijk genieten van onvervalste Nederlandse friet/patat met een Duitse twist in de vorm van een curryworst.

Parkeren in de buurt van de Hohe Strasse

Ga je een dagje winkelen in de Hohe Strasse dan is het handig om je auto in de buurt te parkeren. Zo kun je eventueel een paar keer terug lopen naar de parkeergarage om je aankopen web te brengen. Dat scheelt veel gesleep met de tientallen tassen aan het einde van je winkeldag in Keulen.

Je kunt op de stadsring van Keulen de borden met parkeergarages volgen. Je kunt op de borden zien hoeveel plekken er nog vrij zijn. Het heeft trouwens weinig zin om een parkeerplaats te bezoeken waar minder dan 10 plekken vrij zijn. Deze zijn vaak zo smal of bezet door bestuurders die niet kunnen parkeren en graag twee plekken in beslag nemen.

De parkeertarieven in Keulen zijn nog redelijk en liggen gemiddeld tussen de € 2,50 a 3,50 per uur. Let goed want enkele parkeergarages zoals de parkeergarage van Galeria Kaufhof is, maar tot 20:30 geopend. Kom je later bij de garage aan, betaal je 25 euro extra. Een enkele parkeergarage in Keulen heeft nog geen pin, je kunt dan alleen met cash betalen.

Vergeet je Milieusticker niet

Ga je trouwens met je auto naar Keulen dan heb je voor de binnenstad een Milieuvignet of een zogenaamde Milieusticker nodig. Deze Kun je tegenwoordig snel en praktisch online kopen en heb je op werkdagen vaak al binnen 24 uur in huis.

Overnachten in de binnenstad van Keulen

Dat winkelen in Keulen maakt de benen moe en om na zo’n gezellige dag shoppen gelijk weer naar huis te rijden is best een opgave. Combineer een dagje winkelen in de Hohe Strasse gewoon met een lang weekeind in Keulen. Boek gewoon één van de leuke hotels in de binnenstad. Deze zijn vooral doordeweeks heel prettig geprijsd en je kunt na een dagje winkelen ook nog even nagenieten met een lekker wijntje of een glas Kölsch, het typische bier uit Keulen. Op onze hotel pagina hebben we een paar leuke aanraders voor je beschreven.