Vliegveld Keulen – Bonn

Keulen heeft een eigen vliegveld. Vliegveld Keulen wordt gedeeld met de voormalige hoofdstad van Duitsland – Bonn. Ondanks dat het een middelgroot vliegveld is voor passagiers is het voor vracht één van de grotere luchthavens van Europa. De omliggende grote luchthavens hebben vaak een nachtvluchtverbod. Daar heeft Keulen geen last van waardoor vooral veel overslag van luchtpost op de luchthaven van Keulen plaatsvindt.

vliegveld keulen

Perfecte ligging

De ligging van de luchthaven is ideaal, op nog geen 15 kilometer van de binnenstad van Keulen en ingeklemd tussen de autobanen A3 en A59. Dat maakt de luchthaven zeer interessant voor de bewoners van de grensstreek tussen Nederland en Duitsland.

De luchthaven is ook aangesloten op het netwerk van hogesnelheidstreinen. Vanuit Nederland is de luchthaven echter niet rechtstreeks verbonden. Je kunt het beste overstappen op het Hauptbahnhof van Keulen en verder reizen met de S-Bahn, in nog geen 16 minuten kom je dan aan op het ondergrondse station en sta je in enkele minuten bij de juiste terminal. Op de website van NS-international kun je de treinkaartjes van de voren boeken. Hier geldt hetzelfde principe als met vliegtickets. Hoe eerder je boekt des te goedkoper is het treinkaartje.

Terminals op Luchthaven Keulen-Bonn

Er zijn twee terminals op het vliegveld Keulen. Terminal 1 wordt vooral gebruikt door Eurowings, Austrian Airlines, Easyjet, Ryanair en Lufthansa. Terminal 2 is echt de vakantie boulevard. Hier vertrekken vooral de vakantievluchten binnen Europa. Hier kun je inchecken voor de vluchten van Corendon, WIZZ Air Pegasus en SunExpress. Ook de vakantiecharters vertrekken vanaf terminal 2.

Lowcost en populaire vakantiebestemmingen

De luchthaven van Keulen is de draaischijf van Eurowings (het voormalige Germanwings) Deze maatschappij vliegt voornamelijk binnenlands en heeft veel leuke vluchten naar typische zonbestemmingen zoals Mallorca, Ibiza en veel Griekse eilanden. Het aanbod verre vluchten groeit gestaag, vanuit Keulen vliegt Eurowings naar Bang Kok, Dubai, de Dominicaanse republiek, Phuket, en Jamaica.

Tuifly is een andere gebruiker van het vliegveld Keulen – Bonn. Ook deze maatschappij richt zich op vakantievluchten naar bijvoorbeeld: Barcelona, Fuerteventura, Cyprus en veel meer zon bestemmingen.

Vliegveld Keulen-Bonn is naast Weeze één van de weinige luchthavens in de grensstreek waar Ryanair ook op vliegt. Deze ultra-lowcost airline vliegt vanuit Keulen onder andere naar de luchthavens in London, Wenen en veel bestemmingen in Oost-Europa.

De luchthaven van Düsseldorf ligt ook in de buurt en heeft een groter aanbod aan vluchten, zowel vakantievluchten als vluchten naar verre bestemmingen.

Parkeren bij de luchthaven Keulen

Dat is misschien wel het grootste voordeel van een vakantievlucht via Keulen. Parkeren is namelijk zeer goedkoop voor Nederlandse begrippen. Je parkeert al een week voor € 59,- in het Parkhaus 3, als je vooraf online een parkeerplaats boekt.

Kom je met een e-auto dan zijn er in Parkhaus 2 en 3 oplaadpunten te vinden. Daar kun je gratis opladen. Het is echter niet de bedoeling je auto daar de hele vakantie te laten staan.

Zoek je een betaalbare parkeerplek op de luchthaven? Vergelijk dan eens de prijzen voor het parkeren bij Keulen-Bonn Airport.

Hoe kom je op de vliegveld Keulen

Het makkelijkste natuurlijk met de auto, het adres voor de navigatie en tomtom in de auto is:

Keulen Bonn Flughafen
Kennedystrasse
51147 Keulen

Het snelst is de luchthaven via de A59 bereikbaar, deze heeft een eigen afrit voor de luchthaven.

De Luchthaven is trouwens ook ter voet bereikbaar, de luchthaven ligt namelijk in een gevarieerd natuurbeschermingsgebied. De Wahner heide, fietsen kan ook. Er zijn op het terrein van de luchthaven twee fietsenstallingen te vinden.

Aankomst en vertrek

De actuele vertrektijden op de luchthaven kun je op de handige informatie pagina zien van de luchthaven. Ook leuk is de webcam pagina. Er staan er drie op de luchthaven. Deze kun je ook vinden op de informatie pagina van de luchthaven Keulen-Bonn.