Overnachten in Keulen (2024)

Ondanks dat Keulen dicht bij de Nederlandse grens ligt heeft de stad te veel te bieden om in één dag te bekijken, het loont dan echt de moeite om te overnachten in Keulen. Gelukkig heeft Keulen veel te bieden als het aankomt op hotels.  Op deze pagina geef ik een paar handige richtlijnen waar je rekening mee kunt houden met de keuze van een hotel in Keulen. We hebben natuurlijk ook onze eigen favoriete hotels op een pagina gezet deze vindt op deze pagina met favoriete hotels in Keulen.

overnachten in Keulen

Hoe kies je een hotel in Keulen

Dat Keulen razend populair is, kun je aan meerdere dingen zien, één daarvan is het aanbod aan hotels, Volgens de hotelreview website TripAdvisor zijn er in Keulen ruim 282 hotels beschikbaar. Van géén ster tot super-de-luxe 5 sterren hotels. Het kiezen van een hotel is afhankelijk van de reden waarom je in Keulen bent en hoe je naar Keulen toe gaat. Kom je namelijk met de trein dan is een hotel in de buurt van het centrum en het hauptbahnhof geen verkeerde beslissing, dat scheelt je namelijk veel gesleep met koffers. Vaak kun je een overnachten in Keulen goed combineren met een voordelig treinkaartje.

Hotel voor een beursbezoek in Keulen

Bezoek je een beurs in Keulen, Kies dan voor een hotel in Deutz, in dit stadsdeel ligt namelijk het grote beursgebouw. Dit stadsdeel ligt aan de andere kant van de Rijn en dat scheelt namelijk veel reizen. De bekende namen zoals Radisson Blu, Dorint en Ibis hebben hotels op loopafstand van de Keulse Messe. Vanuit deze hotels is het 15 minuten met de tram (Strassenbahn) naar het centrum van Keulen of 20 minuten lopen via de Hohenzollernbrücke 

Kom je met de auto naar Keulen?

Hotel Keulen

Dan is een hotel aan de stadsrand een goed idee, daar kun je redelijk eenvoudig je auto parkeren (tegen betaling) in het hotel eigen parkeergarage of in een publiek toegankelijke garage. Informeer vooraf even naar de prijzen, hotelgarages hebben nog wel eens de neiging om schrikbarend duur te zijn. Probeer bij het kiezen van een hotel wel in de buurt van de Keulse dom te blijven, Dan ben je dicht bij alle bezienswaardigheden en kun je eventueel nog even terug naar je hotelkamer om je aankopen weg te brengen. De binnenstad van Keulen is trouwens per auto alleen toegankelijk voor auto’s met een groene milieusticker.

Budget hotels

Motel one Keulen

Geef je niet zoveel om de luxe van een hotelkamer en is een bed en een douche voor jou voldoende dan zijn er in Keulen diverse opties. Motel One is een goedkope hotelketen met vier vestigingen in de stad. Hier kun je al een hotelkamer boeken voor € 79,- per nacht (excl. ontbijt)  een andere optie is Hotel B&B in Deutz dit hotel lijkt een beetje op de Franse formule 1 hotels, met een unieke pincode open je alle deuren van het hotel en je hotelkamer. Ook hier zijn de prijzen laag en kun je zelf een ontbijtje samenstellen.

Een andere bespaartip zijn de jeugdherbergen, hiervan zijn er een paar van in Keulen, in de meeste gevallen deel je een kamer met meerdere gasten,  net als het sanitair en de keuken. Jeugdherbergen zijn zeer populair onder backpackers.

Bekijk de hotels in Keulen

Meer hotel tips

  • Tijdens evenementen, beurzen en congressen in de stad zijn veel hotels al volgeboekt. Enkele voorbeelden van drukke beurzen zijn de Gamescom (grootste computerspellen beurs van Europa) de kunstbeurs Art Cologne, maar ook het Keulse carnaval en de kerstmarkten mogen rekenen op grote drukte in de stad en in de hotels.
  • Ontbijten in een hotel is soms erg prijzig, recent kwam ik nog prijzen tegen van 35 euro voor een ontbijt. Dat vind ik erg duur voor een paar broodjes, een kop koffie en een eitje. In Keulen zijn diverse bakkerijen die 7 dagen per week geopend zijn en een heel goed en betaalbaar ontbijtje serveren.
  • Parkeren bij een hotel kan aan de prijs zijn, tussen de 30 a 40 euro per dag is helaas vrij normaal, de meeste parkeergarages zijn 24 uur per dag geopend en een stuk fijner geprijsd.
  • Vergelijk je hotel goed op internet tussen de verschillende hotel portals waar je kunt boeken zijn soms grote prijsverschillen.

Door je hotel te boeken via de linkjes op deze pagina krijg ik als beheerder een klein beetje commissie daarmee kan ik de website alles over Keulen onderhouden.

Update: 27 december 2022