Met de trein naar Keulen

Keulen met de trein

Met de trein naar KeulenKeulen is aangesloten op het netwerk van hogesnelheidstreinen, (ICE) en vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem kun je dus ook snel in Keulen zijn met de trein. de reistijd is met 2,5 uur aanzienlijk sneller dan met de auto of met de bus. Het grootste voordeel van de trein naar Keulen is de ligging van het Hauptbahnhof in Keulen, dat ligt namelijk direct aan de voet dan de Keulse Dom en dus nabij praktisch alle hotels en bezienswaardigheden.

Hogesnelheidstrein

Vanaf Amsterdam rijdt meerdere keren per dag de Duitse ICE hogesnelheidstrein naar Keulen, zodra de Nederlandse grens is gepasseerd gaat het richting de 200 km/u en dat maakt de trein de snelste manier om in keulen te komen, Niet alleen snel maar ook zeer comfortabel. Comfort en luxe zijn in de ICE naar Keulen met hoofdletters geschreven. De Meeste zitplekken beschikken over een stroom aansluiting zodat je tijdens je reis kunt doorwerken. Een treinkaartje naar Keulen kun je al boeken vanaf €20

Naar Keulen vanuit het noorden van Nederland

Omdat Amsterdam Utrecht en Arnhem niet voor iedereen even makkelijk te bereiken is, zijn er ook alternatieven vanuit het noorden van Nederland. Het beste reis je dan via Leer in Ostfriesland waar je kunt overstappen op de IC naar Keulen, de reistijd is wel iets langer maar indirect scheelt het niet veel en loop je minder risico om een aansluiting te missen.

Naar Keulen vanuit Belgie (Brussel, Antwerpen en Luik)

Vanuit Brussel rijdt de Thalys en de ICE rechtstreeks naar Keulen, indien je vertrekt uit Antwerpen dien je eerst met de intercity naar Brussel te reizen. Er is geen rechtstreekse verbinding vanuit Antwerpen naar Keulen.  De prijs van een treinkaartje vanuit België begint bij € 19,-  Meer informatie op de website van de Belgische spoorwegen

Prijzen

De ticketprijzen zijn vooral als je vroeg genoeg boekt zeer betaalbaar, een enkele reis met de ICE naar Keulen is al verkrijgbaar voor € 20,-  Deze kaartjes kun je maximaal 3 maanden te voren boeken. Net als bij vliegtickets is het raadzaam om je treinkaartjes naar Keulen op tijd te boeken.

Hauptbahnhof Keulen

Praktisch iedere trein komt aan op het Hauptbahnhof in Keulen. Op dit station stoppen bijna alle internationale treinen maar ook de regionale lijnen die voor het verdere vervoer in en om Keulen zorgen hebben hier een stop.

Vanaf het Hauptbahnhof stap je direct over op het aansluitende openbaar vervoer. Het station zelf is net een winkelcentrum, naast diverse gastronomische bedrijven is er ook een boekhandel en diverse andere leuke winkeltjes.