Lanxess Arena Keulen

Bezoek je een concert of een voorstelling van een wereldberoemde artiest of een band van wereldfaam in Keulen? Dan kun je er bijna zeker van zijn dat dit concert wordt gehouden in de Lanxess Arena. Dit is namelijk de grootste multifunctionele evenementenhal van Duitsland. Normaal gesproken is de arena de thuisbasis van de Kölner Haie, een ijshockey club.

Lanxess Arena KeulenDe concerthal werd in1998 geopend en biedt plaats aan ongeveer 18.000 toeschouwers. Eerlijk is eerlijk het is geen fijne locatie voor een concert de akoestiek in de Lanxess Arena is wel een dingetje om rekening mee te houden. Dat is ook een veel gehoorde klacht van de diverse band en hun geluid-specialisten. Het is praktisch onmogelijk om in de Lanxess Arena een soundcheck uit te voeren in een ruimte zonder publiek. Mocht je dus naar een concert gaan dan kan het dus zijn dat het geluid gedurende het concert steeds beter wordt.

Hoe kom je bij de Lanxess Arena

De Lanxess Arena ligt net buiten het gezellige centrum van Keulen.

Met de auto:

Met de auto is de Arena makkelijk bereikbaar, Vanuit Utrecht gewoon de A4 volgen tot Aachen/Köln-Süd en daar invoegen op de A4 richting Aachen/Köln-Süd. De Lanxess Arena is dan al goed aangegeven. Volg voor een parkeerplaats dan de aanwijzingen op de borden en van de verkeersregelaars. Parkeerplaatsen zijn er in de buurt genoeg. Gebruik bij voorkeur de parkeergarages P1, P2 of P4.

TIP: Koop je parkeerkaart voor het concert, Het Arena Tarif is slechts € 5,50 Koop je je kaart na afloop van het concert dan sta je zeker in de rij voor de betaalautomaten die echt lang kan zijn.

Vergeet niet dat je voor Keulen een milieusticker op je auto moet hebben. Zowel de binnenstad als de buitenwijken van Keulen zijn tegenwoordig onderdeel van een milieuzone. De milieusticker kun je hier kopen.

Met het openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer is de Lanxess Arena ook goed bereikbaar, Bahnhof Deutz ligt om de hoek en het Hauptbahnhof van Keulen is ongeveer 30 minuten lopen over de Höhenzollernbrücke. Of je neemt de Straßenbahn naar de Arena. Keulen is één van de bestemmingen van de hoge snelheidstrein van NS-international.

Heb je een concertkaart? Kijk dan even goed of het openbaar vervoer is inbegrepen, dat scheelt je weer een bus/tram kaartje kopen.

Overnachten in de buurt

Er zijn een aantal goede hotels in de buurt onze aanraders kun je vinden op onze hotel pagina Boek je hotel wel ruim van te voren want bij concerten ben je echt niet de enige die een overnachting zoekt in de buurt.