Koopzondag in Keulen

AOK-koopzondag

Keulen is een waar shopping-paradijs. Je kunt er heerlijk uren lang van winkel naar winkel. Vooral de liefhebbers van kleding winkels kunnen hun hart ophalen in de Domstad.

Gelukkig zijn er ook koopzondagen in Keulen. De echte die-hard shoppers kunnen dan een heel weekend lang genieten van alle koopjes en aanbiedingen. De Koopzondagen zijn echter spaarzaam. De Duitse wetgever staat het namelijk niet toe dat winkels in de steden iedere zondag open zijn. Samen met de winkeliers kiest de gemeenteraad dan ook een aantal zondagen uit.

Deze zondagen vallen gelukkig altijd samen met een leuke activiteit, denk aan een kerstmarkt of een kermis. Je kunt dan twee leuke activiteiten met elkaar combineren.

Tijdens de koopzondag in Keulen zijn praktisch alle winkels geopend vanaf 13.00 uur. De meeste winkels sluiten tegen 18.00 de deuren weer voor het winkelend publiek. Veel restaurants, (koffie)bars en cafés blijven open tot laat in de avond.

De koopzondagen in Keulen zijn wel druk, uit de verre omgeving komt het winkelende publiek op deze speciale dag af. Het is voor veel Duitsers maar ook Nederlanders een leuk uitje om de winkels in Keulen te bezoeken.

Koopzondagen 2020

De koopzondagen voor 2020 in Keulen zijn officieel nog niet bekend, we hebben natuurlijk wat statistieken van de laatste 10 jaar en kunnen daaruit opmaken dat er een koopzondag wordt gehouden in April. Oktober en tijdens de kerstmarkten in Keulen.

 

 

Misschien ook leuk om te lezen:

Winkelen in KeulenHotels in KeulenHoe kom je in Keulen