Kerstmarkten Keulen 2021 alleen met 2G

Je kon er eigenlijk op wachten, maar sinds 17 november heeft de Keulse gemeente samen het de regering van het Bundesland NRW besloten dat de kerstmarkten alleen toegankelijk zijn voor iedereen met 2G. Dat betekent dat de kerstmarkten alleen open zijn voor personen die volledig zijn gevaccineerd of genezen zijn. Dat kun je aantonen met je internationale groene pas op je mobiel (bij voorkeur met de QR-code) of met je vaccinatie paspoort.

Keulen dwingt 2G af op de kerstmarkten.

Niet alle kerstmarkten in Keulen kunnen controleren op 2G dat zou onmogelijk zijn en lange wachtrijen veroorzaken. De organisatie heeft gelijk aangegeven dat dit niet mogelijk is omdat op een aantal kerstmarkten bijvoorbeeld ook een ingang is voor de metro van Keulen.

Door middel van posters en mededelingen dat de kerstmarkt alleen toegankelijk is voor personen met een 2G-bewijs. Steekproefgewijs kunnen de autoriteiten de bezoekers controleren en beboeten.

De Kerstmarkt bij de haven van Keulen naast het Chocolademuseum had eigenlijk geen rekening gehouden met corona maatregelen en heeft besloten op de 2G te controleren bij aankoop van een drankje of iets te eten. Waarschijnlijk krijgt een bezoeker dan een armbandje waarmee er bij de volgende kraampjes niet meer gevraagd hoeft te worden om de status.

Kinderen tot 16 jaar hebben vrije toegang

Kinderen tot 16 jaar kunnen de kerstmarkt zonder 2G bezoeken, neem in dat geval wel een legitimatiebewijs mee.

⇢ Meer over de kerstmarkten in Keulen met kinderen.