Kerstmarkten in Keulen met kinderen

Naar de kerstmarkten in Keulen met kinderen? Geen probleem want alle kerstmarkten in Keulen zijn volledig op de jongste bezoekers ingesteld. Alleen hoe regel je dat nu goed en waar moet je rekening mee houden.

Kerstmarkten in Keulen met kinderen

Eerst een waarschuwing – de kerstmarkten in Keulen zijn in de weekeinden op zijn zachtst gezegd, druk, misschien is heel druk een betere omschrijving. Om dan met een kinderwagen door de massa van mensen te worstelen klinkt misschien niet als het beste plan voor een kerst-weekeind. Hou dus op zaterdag en zondag rekening met wat vreemde gezichten en misschien wel een paar nare opmerkingen.

Welke dag kies je voor de kerstmarkt met kinderen?

Voor meer ontspanning tijdens de kerstmarkten raad ik je aan om te kiezen voor een doordeweekse dag. De kerstmarkten in Keulen zijn zeven dagen in de week geopend en vooral op maandag tot donderdag normaal te bezoeken met kinderen en een kinderwagen. Natuurlijk moet dit wel te plannen zijn met werk en andere aangelegenheden.

Kerstmarkten in Keulen met kinderen

Alle kerstmarkten hebben wel een draaimolen of een andere attractie. De kerstmarkt op de Alter Markt staat helemaal in het teken van de Heinzelmännchen deze kleine kabouters zijn tijdens de kerst de helpers van de Kerstman. Op het grote Marktplein is een kleine minikermis gebouwd met een prachtig reuzenrad en een ijsbaan. Op deze kerstmarkt staat ook het postkantoor van de Kerstman. Hier kun je een persoonlijke brief of bericht sturen naar de Noordpool. Het leuke is dat iedereen persoonlijk antwoord terug krijgt

De Weihnachtsmarkt express

Tijdens de adventsperiode rijdt er een speciale trein door Keulen. Deze kerst-express rijdt iedere 15 minuten langs alle kerstmarkten in Keulen. Vooral bij de kinderen is deze trein geliefd. Wat vooral praktisch is dat deze trein is ingericht voor kinderwagens en buggy’s. De kaartjes voor de trein kosten 10 euro per volwassene en 5 euro voor kinderen. De kaarten zijn bij iedere halte verkrijgbaar.

Hotels tijdens de kerstmarkten in Keulen

Alle kerstmarkten in Keulen bezoeken en ook nog genieten van een Glühwein? Boek dan vooraf een hotel en blijf 2 of 3 nachten. Zo heb je voldoende tijd om alles in Keulen te bezoeken en kun je ook nog uitbreid winkelen. We hebben een paar toffe hotels samen met voordeeluitjes voor je uitgezocht.

Overweeg een overnachting

Een paar uur buitenlucht, de tientallen prikkels van lampjes, lekkere geuren en natuurlijk de kans dat je de Kerstman of een kerstengel tegenkomt zijn op een gegeven moment best vermoeiend. Las dus ook regelmatig een pauze in. Heb je een hotel geboekt in het centrum dan kan het geen kwaad om even een uurtje te rusten in een rustige omgeving. Op de pagina over Keulen bezoeken met kinderen vindt je nog veel meer handige tips voor een weekendje Keulen met het gezin.