Kerstmarkt Neumarkt

Keulen kent diverse grote kerstmarkten, naast de bekende kerstmarkt bij de Keulse Dom en de kerstmarkt in de Oude binnenstad van Keulen is de Neumarkt een markt die net zo leuk is, maar minder populair is.

De Neumarkt kerstmarkt ligt namelijk iets buiten het gangbare voetgangers gebied van Keulen, maar, de markt is nog steeds makkelijk bereikbaar en mag eigenlijk niet worden overgeslagen. De Neumarkt ligt ingeklemd tussen een paar belangrijke en drukke wegen. Maar is een bezoek dus echt waard.

Markt der Engel

Net als alle andere kerstmarkten is hier ook weer een thema, de kerstmarkt staat namelijk geheel in het teken van de engel, dat begint al bij de ingang waarbij door de engeltjespoort moet lopen. Alle stalletjes en kraampjes hebben een winters witte uitstraling en over de markt lopen in een charmant engelen kostuum verklede dames rond die je voorzien van informatie en soms van iets lekkers.  De unieke sprookjesachtige sfeer is echt leuk om mee te maken.

Op de markt tref je vooral veel stalletjes en kraampjes aan met handwerk en leuke unieke kerstproducten aan, opvallend is dat je hier echt andere dingen ziet dan je gebruikelijk op een kerstmarkt tegenkomt.  Ook voor de inwendige mens wordt op deze markt goed gezorgd, wij dronken hier de beste Glühwein in Keulen en het aanbod aan eten is echt zeer gevarieerd. De heerlijke Dom waffels zijn uniek en visliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de zalmrokerij. De Flammlachs wordt hier meteen gerookt.

Algemene informatie

Openingstijden: 21 november tot 23 december 2016 dagelijks van 11:00 tot 21:00 uur en vrijdag en zaterdag een uurtje langer van 11:00 tot 22:00 uur.

Openbaar vervoer:  Tram (Straßenbahn) 1, 7 en 9 Halte Neumarkt, U-bahn (Metro) Halte Neumarkt lijn: 3,4,16 en 18

Parkeren:  Rondom de Neumarkt bevinden zich diverse parkeergarages, volg de informatieborden voor een vrije plek.