Kerstmarkt Neumarkt (2024)

Keulen kent diverse grote kerstmarkten, naast de bekende kerstmarkt bij de Keulse Dom en de kerstmarkt in de Oude binnenstad van Keulen is de kerstmarkt Neumarkt een markt die net zo leuk is, maar iets minder populair is.

De Neumarkt kerstmarkt ligt namelijk iets buiten het gangbare voetgangers gebied van Keulen, maar de markt is nog steeds makkelijk bereikbaar en mag eigenlijk niet worden overgeslagen. De Neumarkt ligt ingeklemd tussen een paar belangrijke en drukke wegen. Maar is een bezoek dus echt waard. Let wel goed op bij het overstekken het is hier altijd erg druk.

Markt der Engel

De Kerstmarkt Neumarkt is één van de kerstmarkten in Keulen

Net als alle andere kerstmarkten is hier ook weer een thema, de kerstmarkt staat namelijk geheel in het teken van de kerstengel, dat begint al bij de ingang waarbij door de engeltjespoort moet lopen. Alle stalletjes en kraampjes hebben een winters witte uitstraling. De engeltjes die over de markt lopen voorzien je van informatie en soms van iets lekkers. De unieke sprookjesachtige sfeer is echt leuk om mee te maken.

Voor kinderen is er op de kerstmarkt ook veel te doen en te beleven. Zoals het poppentheater met een leuke poppenkast voorstelling.

Wat tref je aan op de Kerstmarkt op de Neumarkt

Op de markt tref je vooral veel stalletjes en kraampjes aan met handwerk en leuke unieke kerstproducten aan, opvallend is dat je hier echt andere dingen ziet dan je gebruikelijk op een kerstmarkt tegenkomt.

Op deze kerstmarkt staat ook één van de twee verkoopstands van het beroemde Käthe Wohlfart uit Rothenburg ob der Tauber. De unieke handgemaakte kerstdecoratie is zeer geliefd. Het kan zijn dat je even moet wachten voor je naar binnen mag.

Dit jaar is er vooral veel aandacht voor handwerk zoals sieraden, warme mutsen en handschoenen en natuurlijk lekkere dingen voor het kerstdinner.

Culinaire verrassingen op de Kerstmarkt Neumarkt

Ook voor de inwendige mens wordt op deze markt goed gezorgd, wij dronken hier de beste Glühwein in Keulen en het aanbod aan eten is echt zeer gevarieerd. De heerlijke Dom waffels zijn uniek en visliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de zalmrokerij. De Flammlachs wordt hier meteen gerookt.

Verder kun je op deze kerstmarkt in Keulen genieten van Traditionele Reibekuchen en gebakken champignons. Nieuw dit jaar zijn is de pasta in een jasje van Parmezaanse kaas.

De Glühwein komt op de kerstmarkt in een hele gave mok. Ik heb er nog steeds een paar in de kast staan. Je betaalt wel statiegeld voor de mok, deze krijg je terug als je de beker weer leeg inlevert bij één van de verkooppunten van Glühwein.

Algemene informatie

Openingstijden: 17 november tot 23 december 2024 dagelijks van 11:00 tot 21:00 uur en vrijdag en zaterdag een uurtje langer van 11:00 tot 22:00 uur.

Openbaar vervoer:  Tram (Straßenbahn) 1, 7 en 9 Halte Neumarkt, U-bahn (Metro) Halte Neumarkt lijn: 3,4,16 en 18

Parkeren: Rondom de Neumarkt bevinden zich diverse parkeergarages, volg de informatieborden voor een vrije plek.