Kerstmarkt Keulse Dom (2021)

De grootste kerstmarkt van Keulen is de kerstmarkt Keulse Dom. Deze strijkt ieder jaar neer op het grote plein voor de Dom van Keulen, op loopafstand van het Centraal Station (Hauptbahnhof) en het gezellige centrum van de stad.

Op het grote plein voor de Dom staan gedurende de adventsperiode meer dan 160 verschillende stalletjes, waarbij je voornamelijk handgemaakte producten zoals sieraden, kleding, leerproducten en bijzondere delicatessen aantreft.  Natuurlijk kun je op diverse plekken op de markt genieten van lekkere (internationale) gerechten.

Centraal middelpunt van de kerstmarkt is het grote podium, tijdens de avonduren en in de weekeinden treden hier diverse lokale muziekgroepen, zangkoren en artiesten op.  Het podium is alleen al imposant om te zien vooral tijdens de avond  als de duizenden kerstlampjes duidelijk zichtbaar worden. Naast het Podium staat ook de grootste kerstboom van Keulen, deze is met ruim 25 meter de hoogste echte kerstboom in de omgeving.

Kerstmarkt Keulse dom

Hoe kom je op de kerstmarkt bij de Dom van Keulen

De markt ligt natuurlijk zeer centraal en is praktisch de eerste kerstmarkt die je tegenkomt als je met de trein naar Keulen komt. Het Kolner Haubtbahnhof ligt namelijk om de hoek. Ben je al in Keulen of ben je met de auto naar Keulen gekomen dan is het lastig om te parkeren in de omgeving van de kerstmarkt.

Eten en drinken op de Kerstmarkt Keulse Dom

Op diverse plekken op de kerstmarkt op het Domplein kun je genieten van lekkere Glühwein en natuurlijk de typische kerstmarkt gerechten. Naast de traditionele Duitse gerechten zijn er ook diverse kraampjes met internationale gerechten zoals Langoos (gefrituurd deeg met heel veel knoflook).

Handige informatie

Wanneer: van 22 november tot 23 december. Zondag tot woensdag van 11:00 tot 21:00 donderdag en vrijdag van 11:00 tot 22:00 en op zaterdag van 10:00 tot 22:00

Openbaar vervoer: Het plein voor het Centraal station, praktisch alle treinen stoppen hier, en met de U-bahn lijnen 5, 16, en 18 (Halte Hbf/Dom)