Kerstmarkt Altstadt en Heumarkt

Keulen kent diverse kerstmarkten naast de grote kerstmarkt bij de Keulse Dom mag tijdens een bezoek aan Keulen tijdens de adventsperiode de Altstadt zeker niet vergeten worden.

Deze omvangrijke kerstmarkt op de Alter Markt en de nabijgelegen Neumarkt zijn volledig in het thema van de Heinzelmännchen. Deze kleine figuren die iets weg hebben van de zeven dwergen komen uit een sage over Keulse huisgeesten. Deze figuren werkte eigenlijk alleen in de nachtelijke uren en deden het werk waar de arbeiders geen tijd meer voor hadden.

Praktisch alle kraampjes en stalletjes zijn gethematiseerd op deze kerstmarkt, dat maakt deze markt absoluut een belevenis voor kinderen. Tel daarbij de sfeer van de altstadt bij op en je hebt een prachtig decor voor één van de mooiste kerstmarkten van Keulen.

Schaatsen en curling

Op de Heumarkt vindt je tijdens de adventsperiode en nog een weekje in het nieuwe jaar de grote schaatsbaan, voor een paar euro kun je hier schaatsen huren en in en gemoedelijke kerstsfeer en paar baantjes trekken over het kunst-ijs. Ook de schaatsbaan is feestelijk en sfeervol versierd met een prachtig kerstthema. Geen zin om te schaatsen? Je kunt ook een wedstrijdje curling spelen op het kunstijs. Het is natuurlijk ook leuk om naar de kijken.

Liever genieten van een een goed glas Glühwein? Geen probleem, langs de baan wordt goed voor de innerlijke mens gezorgd. leuke stalletjes waar je ook droog kan staan bij slecht weer zorgen voor een wel verdiende opwarmer.

 

Algemene informatie

Openingstijden: 26 november tot 23 december 2019 iedere dag van 11:00 tot 22:00 De schaatsbaan blijft open tot 6 januari 2020

Openbaar vervoer: metro (U-bahn) station Alter Markt en Heumarkt met de lijnen 5, 1, 7 en 9)

Kerstmarkt Heumarkt