Kerstmarkt Altstadt en Heumarkt (2024)

Keulen kent diverse kerstmarkten, naast de grote kerstmarkt bij de Keulse Dom mag tijdens een bezoek aan Keulen tijdens de adventsperiode de Kerstmarkt Altstadt zeker niet vergeten worden.

Deze grote kerstmarkt op de Alter Markt en de nabijgelegen Neumarkt zijn volledig in het thema van de Heinzelmännchen. Deze kleine figuren die iets weg hebben van de zeven dwergen komen uit een sage over Keulse huisgeesten. Deze figuren werkte eigenlijk alleen in de nachtelijke uren en deden het werk waar de arbeiders geen tijd meer voor hadden.

Heumarkt- Altermarkt Kerstmarkt Keulen

Praktisch alle kraampjes en stalletjes op de Kerstmarkt Altstadt zijn gethematiseerd op deze kerstmarkt, dat maakt deze markt absoluut een belevenis voor kinderen. Tel daarbij de sfeer van de Altstadt bij op en je hebt een prachtig decor voor één van de mooiste kerstmarkten van Keulen.

Schaatsen en curling

Kerstmarkten Keulen schaatsen en curling

Op de Heumarkt vindt je tijdens de adventsperiode en nog een weekje in het nieuwe jaar de grote schaatsbaan, voor een paar euro kun je hier schaatsen huren en in gemoedelijke kerstsfeer en paar baantjes trekken over het kunstijs. Ook de schaatsbaan is feestelijk en sfeervol versierd met een prachtig kerstthema. Geen zin om te schaatsen? Je kunt ook een wedstrijdje curling spelen op het kunstijs. Het is natuurlijk ook leuk om naar te kijken.

Glühwein en delicatessen

Kerstmarkt keulen eten en gluhwein heumarkt

Liever genieten van een goed glas Glühwein? Geen probleem, er zijn diverse stalletjes op de Kerstmarkt Altstadt en langs de baan wordt goed voor de innerlijke mens gezorgd. Er zijn ook leuke stalletjes waar je droog kan staan bij slecht weer. Of je duikt de typische berghut in waar je kunt genieten van streekgerechten uit de Allgau.

Op zowel de Heumarkt als op de Alter Markt zijn pleinen ingericht voor een drankje en een hapje. De warme Glühwein en de aangeboden gerechten zijn typisch Duits. Natuurlijk is er ook voor de kinderen gezorgd, er is kinderpunch en fris aanwezig.

Algemene informatie

Openingstijden: 24 november tot 23 december 2024 iedere dag van 11:00 tot 22:00 De schaatsbaan blijft open tot 7 januari 2024

Openbaar vervoer: metro (U-bahn) station Alter Markt en Heumarkt met de lijnen 5, 1, 7 en 9)

Laatste update: 2 januari 2024