Gay in Keulen

de homo- en lesbienne gemeenschap in Keulen is groot. Het mag dan ook geen verassing zijn dat Keulen de gay hoofdstad van Duitsland is. Volgens het bureau van toerisme is in Keulen 1 op de 10 inwoners aangetrokken tot het zelfde geslacht. Dat verklaart dan ook het grote aantal bars, cafes en clubs die zich richten op deze doelgroep.

 Schaafenstraße

De  Schaafenstraße is de straat waar je de meeste gay georiënteerde gelegenheden kunt vinden, het wordt in Keulen ook wel de bermuda driehoek genoemd. Ben je opzoek naar iets ongebruikelijks en mag het een tikkeltje extravagant loop dan lang de St. Aposteln in de boetiek wijk rondom de Mittelstraße, PfeilStraße en de Ehrenstraße in deze straten bepaald de Keulse Gayscene het stadsleven.

Colognepride CSD

Tijdens de Cologne-pride laat de scene zien hoe men Keulen echt kan beleven, op een soort van Braziliaans-achtige zomercarnaval. viert de scene het bestaan.  Met de CSD (Kölner Christopher Street Day) is tevens een soort van demonstratie van alle lesbiennes, homo-, bi- en transseksuelen, transgender, en interseksuelen en iedereen die zich bij deze groep betrokken voelt om te pleiten voor gelijke behandeling en erkenning.

Agenda 2015

de Colognepride 2017 wordt gehouden van 24 juni 2017 tot 9 juli 2017, de CSD-demonstratie is gepland op 9 juli 2017 en het grote CSD straatfeest rondom de Heumarkt is gepland tussen 7 juli en 9 juli 2017.