Gay in Keulen

De homo- en lesbienne gemeenschap in Keulen is groot. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat Keulen de gay hoofdstad van Duitsland is. Volgens het bureau van toerisme is in Keulen 1 op de 10 inwoners aangetrokken tot hetzelfde geslacht. Dat verklaart dan ook het grote aantal bars, cafés en clubs die zich richten op deze doelgroep.

 Schaafenstraße

De  Schaafenstraße is de straat waar je de meeste gay georiënteerde gelegenheden kunt vinden, het wordt in Keulen ook wel de bermuda driehoek genoemd. Ben je op zoek naar iets ongebruikelijks en mag het een tikkeltje extravagant loop dan lang de St. Aposteln in de boetiek wijk rondom de Mittelstraße, PfeilStraße en de Ehrenstraße in deze straten bepaald de Keulse Gayscene het stadsleven.

Colognepride CSD

Tijdens de Cologne-pride laat de scene zien hoe men Keulen echt kan beleven, op een soort van Braziliaans-achtige zomercarnaval. Viert de scene het bestaan.  Met de CSD (Kölner Christopher Street Day) is bovendien een soort van demonstratie van alle lesbiennes, homo-, bi- en transseksuelen, transgender, en heteroseksuelen en iedereen die zich bij deze groep betrokken voelt om te pleiten voor gelijke behandeling en erkenning.

Agenda 2021

Als gevolg van de pandemie zijn alle termijnen en events voor 2021 voorlopig gecanceld. Mocht er wat veranderen dan laten we dat hier zo snel mogelijk weten.