Gamescom Keulen (2019)

Gamescon 2018 KeulenGamescom is de grootste gamesbeurs ter wereld,  ieder jaar is deze beurs tot op het laatste kaartje uitverkocht, meer dan 350.000 bezoekers weten de beurs in Keulen te vinden.

In 2019 wordt Gamescom gehouden van 20 tot 24 augustus De eerste dag (20 augustus) van de beurs is voor vakbezoekers en de pers. De overige dagen zijn voor de liefhebbers van games en hardware.

Zorg dat je nu al tickets boekt, de populaire bezoekdagen (zaterdag en zondag) zijn al uitverkocht. Koop je tickets alleen via de officiele kanalen. Er zijn veel kaarten verkrijgbaar via de zwarte markt. Deze zijn alleen niet gegarandeerd en de organisatie van de beurs treed hard op tegen deze verkopers.

Wat is Gamescom?

De Gamescom is niet zomaar een beurs. Op de deze beurs laten  de leveranciers van games, hardware en alles wat zich rondom de gamesscene afspeelt zich van de beste kant zien.  in 2016 gebruikte de Gamescom praktisch de gehele oppervlakte van de beurshallen, verdeeld over 193.000 m2 staan de mooiste stands. In 2016 werd de beurs door 877 standhouders gevuld.

Gamescom werd in 2009 voor het eerst gehouden in Keulen, daarvoor werd de toenmalige Games Convention in Leipzig gehouden.

Liefhebbers van Cosplay (verkleden als een personage uit een Game overgewaaid uit Japan) kunnen op de Gamescom 2019 naar het speciale Cosplay Village. speciaal voor deze doelgroep is er ook een wedstrijd uitgeschreven..

Kaarten voor de Gamescom

De kaarten voor de beurs koop je het beste online en het liefst maanden van de voren want de beurs is ongekend populair.  Op de website van Gamescom kun je ruim van te voren via een online portaal kaarten kopen.

In 2019 rijdt er helaas geen tweakers express naar de Gamescom. wil je de Gamescom nog bezoeken dan dien je zelf voor kaartjes te zorgen. Op dit moment (8 augustus 2018) is de zaterdag al volledig uitverkocht. Vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem is een goede verbinding met Keulen met de ICE daar lees je hieronder meer.

Hoe kom je bij de Gamescom

De Kölner Messe (beurs van Keulen) ligt vlakbij het centrum alleen even de Rijn oversteken. Het beste reis je met de trein naar de beurs, Een treinkaart naar de Gamescom Keulen heb je al vanaf € 20,- De parkeerplaatsen raken namelijk snel vol en rondom de beurs ontstaan snel files. De toegangskaart voor de beurs is tevens je kaartje voor het openbaar vervoer in Keulen. Na afloop kun je dus nog gezellig de stad bezoeken en eventueel een hapje eten en een Kölsch proeven.

Reis je met de auto naar de Gamescom hou dan rekening met files en parkeerproblemen.  De parkeercapaciteit rondom de beurs is beperkt en bezoekers worden al snel doorverwezen naar alternatieve parkeergarages in de omgeving van de Köln Arena. Hier lees je meer over reis met de auto naar Keulen. Hier lees je meer over parkeren in Keulen.

Niet vergeten, voor de binnenstad van Keulen heb je een milieusticker nodig. Alleen auto’s met een groene sticker mogen de stad in. De beursgebouwen van de Kölner Messe liggen precies in de milieu zone. Een Milieusticker kun je online bestellen.

Overnachten in de omgeving van de beurs

Wil je optimaal genieten van de beurs en van de stad? Boek dan een hotel, je bent vast niet de enige dus de prijzen zullen hoger liggen dan normaal in Keulen. Enkele hotels in de omgeving van de beurs zijn:

Voor een overzicht met prijzen van de hotels in Keulen kun je kijken bij Trivago of  Booking.com