Gamescom Keulen (2024)

Gamescom is de grootste gamesbeurs ter wereld, ieder jaar is deze beurs tot op het laatste kaartje uitverkocht, meer dan 350.000 bezoekers weten de beurs in Keulen te vinden.

Zorg dat je nu al tickets boekt, Koop je tickets alleen via de officiële kanalen. Er zijn veel kaarten verkrijgbaar via de zwarte markt.

Voorkom dat je wordt opgelicht. De kaarten die via de zwarte markt of tussenhandelaren worden verkocht zijn vaak niet geldig. De organisatie van Gamescon kan de toegang met een kaart gekocht via een tussenhandelaar weigeren.

In 2024 wordt de Gamescom gehouden van 21 tot 25 augustus als een hybride event. Dat betekent dat je zowel online als in de een deel van de beurshallen van de Kölner Messe terecht komt.

Wat is Gamescom?

De Gamescom is niet zomaar een beurs. Op deze beurs laten de leveranciers van games, hardware en alles wat zich rondom de games-scène afspeelt zich van de beste kant zien. In 2019 gebruikte de Gamescom praktisch de gehele oppervlakte van de beurshallen, verdeeld over 193.000 m² staan de mooiste stands. In 2019 werd de beurs door 1037 standhouders gevuld.

Gamescom werd in 2009 voor het eerst gehouden in Keulen, daarvoor werd de toenmalige Games Convention in Leipzig gehouden.

Liefhebbers van Cosplay (verkleden als een personage uit een Game overgewaaid uit Japan) kunnen op de Gamescom 2019 naar het speciale Cosplay Village. Speciaal voor deze doelgroep is er ook een wedstrijd uitgeschreven.

Kaarten voor de Gamescom

De kaarten voor de beurs koop je het beste online en het liefst maanden van de voren want de beurs is ongekend populair. Op de website van Gamescom kun je ruim vooraf via een online portaal kaarten kopen.

Hoe kom je bij de Gamescom

De Kölner Messe (beurs van Keulen) ligt vlak bij het centrum alleen even de Rijn oversteken. Het beste reis je met de trein naar de beurs, een treinkaart naar de Gamescom Keulen heb je al vanaf € 20,- De parkeerplaatsen raken namelijk snel vol en rondom de beurs ontstaan snel files. De toegangskaart voor de beurs is bovendien je kaartje voor het openbaar vervoer in Keulen. Na afloop kun je dus nog gezellig de stad bezoeken en eventueel een hapje eten en een Kölsch proeven.

Reis je met de auto naar de Gamescom hou dan rekening met files en parkeerproblemen. De parkeercapaciteit rondom de beurs is beperkt en bezoekers worden al snel doorverwezen naar alternatieve parkeergarages in de omgeving van de Köln Arena. Hier lees je meer over reis met de auto naar Keulen. Hier lees je meer over parkeren in Keulen.

Niet vergeten, voor de binnenstad van Keulen heb je een milieusticker nodig. Alleen auto’s met een groene sticker mogen de stad in. De beursgebouwen van de Kölner Messe liggen precies in de milieuzone. Een Milieusticker kun je online bestellen.

Overnachten in de omgeving van de beurs

Wil je zo goed mogelijk genieten van de beurs en van de stad? Boek dan een hotel, je bent vast niet de enige dus de prijzen zullen hoger liggen dan normaal in Keulen. Enkele hotels in de omgeving van de beurs zijn:

Voor een overzicht met prijzen van de hotels in Keulen kun je kijken bij Trivago of Booking.com