Claudius Therme (2024)

Midden in de hectiek van een wereldstad (zo mag ik Keulen toch wel noemen?) ligt het Rheinpark, In dit prachtig aangelegde park bevindt zich één van Europa’s mooiste thermen. De Claudius Therme.

Wat zijn de Claudius Therme

De Thermen verwijzen terug naar de tijd van de Romeinen en is ingericht om lichaam en ziel te laten ontspannen. Dat klinkt goed, toch?

De baden van de Claudius thermen zijn gevuld met thermaal water, dit geeft een ontspannende werking en samenstelling van het minerale water heeft een positieve werking op ons lichaam. Het water uit de bron (dus niet uit het zwembad drinken) heeft een heilzame werking voor reumatische klachten en bronchitis.

Claudius therme

De voorzieningen in de Claudius thermen zijn gigantisch, het beschikt over een binnen- en buitenzwembad met een gemiddelde temperatuur van 32 graden Celsius. Rondom de baden zijn diverse massage douches en watervallen aangebracht voor de nodige ontspanning. Verder beschikt het grote bad over een stroomversnelling waardoor je je zelf kunt laten meedrijven met de stroming, eerst een beetje onwennig, daarna best relaxed.

Prachtige Sauna’s

Binnen het complex is een Saunagedeelte met diverse Finse Sauna’s, een kruidenstoombad, en een panorama sauna met lichttherapie. In het midden van het Saunagedeelte vindt je weer een klein zwembad.

In het buitengedeelte van de Claudius Therme zijn nog diverse sauna’s te vinden zoals een Kelosauna welke is gebouwd van 800 jaar oude boomstammen en een reusachtige keramische saunaoven. Buiten tref je ook de Erdwallsauna aan. Dit is de warmste sauna van het complex en ligt deels onder de grond. De temperatuur in deze sauna haalt met gemak de 100 graden Celsius. (en dat was mij persoonlijk een tikkeltje te heet)

In de Russische Banja kun je je vervolgens volgens traditioneel Russisch gebruik wassen en ontspannen. De Sauna in de Banja is met 70 graden Celsius een stuk koeler dan de Erdwall sauna.

Je kunt bij de Claudius Therme ook diverse behandelingen bijboeken, zoals massages, en schoonheidsbehandelingen. Ik heb daar geen gebruik van gemaakt, echter waren bezoekers die ik sprak zeer tevreden over de aangeboden behandelingen.

In het saunagedeelte is het dragen van badkleding niet gewenst, im het thermaalbad is het dragen van badkleding verplicht. Bij de kassa kun je handdoeken en badmantels huren.

Openingstijden en toegangsprijzen Claudius Therme

De Claudius Therme is niet een van de goedkoopste thermen in Duitsland, wat ik wel een groot voordeel vind, is dat je per uur (met een minimum van 2 uur) kunt boeken.

2 uur € 16,50 | 19,50*
4 uur € 23,50 | 26,50*

Dagkaart € 32,50 | 35,50*

Toeslag voor de Sauna bedraagt € 8,00

Voor € 7,50 kun je een badjas huren (verplicht in de restaurants en bars) en voor € 4,50 krijg je een lekkere zachte baddoek.

Prijzen met een sterretje betreft weekend- en feestdagen

De Claudius Therme is dagelijks (ook op zon- en feestdagen) van 9.00 tot 24.00 uur geopend. De thermen is praktisch iedere dag geopend, maar vooraf even op de website kijken kan geen kwaad.

Algemene informatie

Claudius Therme
Sachsenbergstrasse 1
50679 Köln

website: www.claudius-therme.de

Foto bij dit artikel © NH53 via Flickr