Beurzen in Keulen

Beurzen in Keulen

Jaarlijks vinden in Keulen veel beurzen plaats, waarvan een groot deel mag rekenen op een grote internationale interesse. De meeste beurzen in Keulen worden gehouden op het grote Messe complex in Deutz aan de andere kant van de Rijn. Tijdens de grote internationale beurzen in Keulen kan het voorkomen dat hotels volgeboekt zijn. Het is dus aan te raden om vroeg te boeken, hou bij het boeken rekening met hogere prijzen.

De Messe van Keulen

Je mag gerust spreken van een beursstad als je de beursgebouwen van Keulen bezoekt, het terrein meet in totaal ruim 284.000 m²  aan vloeroppervlak en 100.000 m² buiten het terrein. Jaarlijks weten ruim 2.5 miljoen beursbezoekers  de Keulse Messe te vinden. Logisch want er staat echt een paar hele leuke beurzen op de kalender.
[sc name=”adsense”]

Parkeren rondom de Messe van Keulen

De Messe van Keulen is goed te bereiken via de autobanen, wie goed oplet kan zonder verkeerslichten direct vanaf de snelweg de beurs bereiken. Eenmaal aangekomen bij de beurs zijn er ruim 14.000 (14.000!) parkeerplaatsen beschikbaar voor de bezoekers. Via een ingenieus systeem van borden en digitale pijlen wordt je naar een vrije parkeerplaats geleid. Vanaf iedere parkeergarage/plaats loop je in een paar minuten naar één van de ingangen van het beurs gebouw. De prijzen voor het parkeren bij de beurs van Keulen zijn variabel en per beurs afhankelijk, het is dus lastig om hier een prijs te plaatsen. Voor meer informatie over het parkeren bij de Messe van Koln verwijs ik je graag naar de eigen website.

Er zijn ook alternatieven voor het parkeren bij de beurs, Rondom Keulen liggen diverse Park & Ride (aangeduid met P+R) terreinen. Hier kun je snel parkeren en overstappen op het goede netwerk van bussen en U-Bahnen.

Met de trein naar de Messe van Keulen

Dankzij de centrale ligging van het beurscomplex is het ideaal te bereiken met de trein, vanuit Nederland en België is het zelfs mogelijk om met de hogesnelheidstrein naar Keulen te reizen. Treinkaarten zijn vanaf € 19,- te boeken als je ruim van tevoren reserveert op de website van NS-International

Vanaf het Hauptbahnhof in Keulen is het  nog een kort stukje met de S-bahn of de U-Bahn:

  • Ingang Süd:
    S-Bahn: Köln Messe/Deutz, S6, S11, S12, S13
    Straßen- oder U-Bahn: KÖLN, Bf Deutz/Messe (U), Lijn 1 en 9
  • Ingang Ost, West, Nord:
    Koelnmesse, Köln-Deutz, Lijn 3 en 4

De toegangskaart voor de beurs die je gaat bezoeken is bovendien je ticket voor het openbaar vervoer in Keulen.

Internationale beurzen

Er zijn diverse internationale beurzen die noemenswaardig zijn, ik heb er per beurs een kort stukje over geschreven.

International Interiors show

imm keulen

De eerste meubelbeurs van het jaar wordt zoals ieder jaar in Keulen gehouden, op de IMM laten alle toonaangevende labels de nieuwe collecties zien aan de inkopers van de bekende meubelhuizen.  Naast de showopstellingen kun je ook diverse workshops volgen over de trends en ontwikkelingen in de meubelbranche. Het is trouwens niet een woonbeurs voor particulieren, alhoewel deze wel naar binnen worden gelaten is het er eigenlijk niet voor bedoeld.

informatie:
Beursnaam: IMM international Interior show (Internationaler Möbel Messe)
wanneer: 17 januari  tot  23 januari 2022
waar: Beurs van Keulen/ Kölnermesse
website: www.imm-cologne.com

Art Cologne

art cologne

Ieder jaar wordt in April de grote Art Cologne beurs georganiseerd, Op deze grote beurs kan kunst gekocht en verkocht worden. De Beurs richt zicht voornamelijk op de moderne en hedendaagse kunst. Waarbij de focus ligt op de 20ste en 21ste eeuw. Het is niet alleen een beurs om de kopen en te verkopen maar ook om te kijken. Want je treft op de beurs kunst aan die niet in musea hangt.

informatie:
Beursnaam: Art Cologne
wanneer: 17 november tot 21 november 2021
waar: Beurs van Keulen/ Kölnermesse
website: www.artcologne.de

Gamescom

Gamescom

Met 300.000 bezoekers is de Gamescom de grootste games beurs ter wereld. Hier worden de nieuwste games voor de computer aan het publiek gepresenteerd en daarbij natuurlijk ook de nieuwste gadgets voor je computer waarmee je dan weer beter en sneller kunt gamen.  Praktisch alle beurshallen worden gebruikt voor deze beurs.  Omdat deze beurs zo populair is worden er door diverse aanbieders reizen aangeboden. De website tweakers.net krijgt het ieder jaar weer voor elkaar om een eigen trein vol met games liefhebbers naar Keulen te sturen. Voor meer informatie hou je de website van Tweakers in de gaten. © foto: Alexis Bonte

informatie:
Beursnaam: Gamescom
wanneer: editie 2021 vindt digitaal plaats
waar: Beurs van Keulen/ Kölnermesse
website: http://www.gamescom-cologne.com/

Anuga de levensmiddelen beurs in Keulen

anuga

De grootste beurs op het gebied van levensmiddelen ter wereld, dat is de ANUGA, deze beurs wordt iedere twee jaar gehouden in Keulen en is de beurs voor iedereen die zich bezig houdt met levensmiddelen. of je producent bent of gewoon een eindverbruiker de beurs is leuk en dat zie je ook aan de meer dan 150.000 bezoekers die iedere twee jaar de beurs weten te vinden. De beurs is niet echt geschikt voor consumenten, alhoewel het natuurlijk wel leuk is om te proeven en de nieuwe dingen te ontdekken.

informatie:
Beursnaam: ANUGA
wanneer: 9 oktober tot 13 oktober 2021
waar: Beurs van Keulen/ Kölnermesse
website: www.anuga.de

Laatste update: 5-7-2021